a HUMANROBOT kollektíva blogja

Magic Monday by humanrobot

Inspiráció két lépésben

2017. március 02. - humanrobot

"Öt lépés, hogy jobb legyél valamiben, három szabály, hogy ne rontsd el, tíz dolog, amit soha ne csinálj..." olvassuk, - akár ezen a blogon is -, az ilyen címmel megjelenő cikkeket. Sokunkban megvan a vágy a fejlődésre, a változásra, arra, hogy jobban és még jobban csináljuk dolgainkat. De egy idő után érezhetjük azt, hogy annyi "szabálynak" kellene megfelelni, annyi technikát kellene elsajátítani, hogy inkább bele se kezdünk.

2225553050_2056cac7cb_z.jpg

(Fotó: filck.com)

Számos területen lehetnénk jobbak és még jobbak, lassan már követni is nehéz. Így, ha nem figyelünk, egy-egy ilyen cikk pont az ellenkező hatást váltja ki, mint ami az eredeti szándéka lett volna. Legyintünk, hogy ez nekünk úgysem fog menni. Ezek a fajta címek a legnépszerűbbek, és hogy ne csak felületesen átszaladjunk a felsorolt pontokon, vagy csak nyugtázzuk, hogy ugyan nagyon jól hangzik, de semmi közöm hozzá, inkább nézzünk rájuk más szemmel. Kezeljük helyén ezeket az írásokat, hogy megadjuk magunknak a lehetőséget a változásra. És ezt hogy tegyük? Hogy stílusos legyek, két javaslat, hogy ne elkedvtelenítsenek, hanem hosszú távon inspiráljanak ezek a cikkek.

Ne megijedjünk a választéktól, hanem örüljünk neki. Van mihez nyúlni, ha valami nem működik, és még az után is vannak lehetőségek. Megnyugtató, hogy rengeteg módszert, technikát kipróbálhatunk és ha bejön, ha működni látszik, akkor alaposabban elmélyedhetünk egy-egy területben. Sokakat érintenek ezek a kérdések, ezért sokan, sokféle választ adtak rájuk. És ehhez kapcsolódik a következő javaslat.

Nincs abszolút recept, mert sokféle személyiségek vagyunk.  Ami egyikünk szájából természetesnek hat, például ha azt kérdezem, hogy "adhatok egy visszajelzést?", az a máséból mesterkélt.

A legtöbb ilyen írás arra törekszik, hogy lehetőleg röviden, jól átláthatóan kézzelfogható tanácsokat adjon. A műfaj sajátosságából adódóan nem megkérdőjelez, nem relativizál és nem közelít egy kérdéshez minden lehetséges oldalról. Így amit mindenképp tartsunk szem előtt, hogy véletlenül se fogadjuk meg, és kövessük pontról-pontra azt, amit ajánlanak. Érezni fogjuk, hogy mi az, ami közel áll hozzánk, mi az ami nem teljes megerőszakolása a személyiségünknek. Ízlelgessük, és próbálgassunk és bátran formáljunk egy-egy jónak tűnő ötletet, technikát, míg meg nem találjuk azt, amit tartósan be tudunk építeni a mindennapjainkba. 

Olvassuk élvezett3855507876_1cb66c2fc2_m.jpgel, hogy milyen széles tárháza van annak, hogyan motiválhatunk munkavállalókat, hogyan lehetek kevésbé stresszes, hogyan adjak és fogadjak visszajelzést, stb.. Minden egyes írás jó lehetőség, hogy elgondolkodj magadon, a környezeteden, mert ez az alap a változáshoz. Ebben kíván segíteni a HumanRobot kollektíva Magic Monday blogja és Facebook oldala. Bemutatunk egy palettát, felvillantunk szempontokat amiből válogass kedvedre. Mindezt azért tesszük, hogy segítsünk abban, hogy a munka ne szenvedés, hanem lehetőség legyen.  Mert az ébren töltött időnk kétharmadát egy munkahelyen töltjük. Nem mindegy, hogy ott hogy érezzük magunkat. A világ/munkahely megváltását saját magunkon kell kezdeniük.

HumanRobot kollektíva

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebookon is! Hírek, érdekességek, vélemények a munka világából.

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmonday.blog.hu/api/trackback/id/tr6912281293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása