a HUMANROBOT kollektíva blogja

Magic Monday by humanrobot

A menekültek: piaci rés

2016. október 03. - humanrobot

Azon százezreknek, akik Szíriából, Afganisztánból, Líbiából érkeztek Európába a jelentős része nem önszántából érkezett: lebombázták az otthonát, a gyerek óvodáját, a kórházat a szülei fekszenek. Ezeknek az embereknek segítségre, de minimum toleranciára van szükségük. A Wired októberi lapszáma egy további lehetőséget említ: számos technológiai start-up számára jelenthetnek potenciális fogyasztót.

menekultek.jpg

(Kép forrás: Flicker.com michael_swan)

A finn Funzi egy „learning package”-ot kínál, mely az ország hétköznapjaiban való eligazodását segíti (nyelv, jogrendszer és a többi). Az ingyenes app hét nyelven is elérhető és több tízezer ember használja.

Az EmpowerHack által kidolgozott Hababy app szülés előtt álló nőknek ad nagyon gyakorlati tanácsot, a különböző tünetek alapján segít eligazodni a terhes nőknek az adott ország egészségügyének útvesztőjében.

A 2015-ben elindult holland Refugeehero.com segít szálláshelyet találni és megegyezni a helyi hatóságokkal, akár iskola vagy más középületek átmeneti lakhatási célú felhasználásában.

Végül, a berlini fejlesztésű ReDi School of Digital Integration negyven, illetve Refugees on Rails hatvan bevándorló számára tanítja a kódolás művészetét.

Nem lenne itt az ideje Magyarországon is a menekültekre nem mint ellenségre, hanem mint potenciális kollegára, szomszédra, iskolatársara vagy teniszpartnerre tekinteni?

(forrás: Wired UK, 2016. 10. szám 46. oldal)

Ha tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebokon!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magicmonday.blog.hu/api/trackback/id/tr2711762047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása